døgnvakt 365 dager i året          63 80 08 77

Aktuelt

Siste nytt fra Høytrykks-Vakta Gruppen

Kontakt oss
 • Tett avløp
  16/04/2024 - HTV 0 Kommentarer
  Slik åpner vi tette kloakkrør

  Har du noen gang opplevd det frustrerende øyeblikket når vannet fra vasken, toalettet eller sluket i dusjen begynner å renne sakte, eller enda verre, når det står stille og ikke går ned i det hele tatt? Tette kloakkrør er en vanlig utfordring som kan forårsake mye ulempe i hjemmet. Operatørene våre på våre spylebiler jobber med dette hver dag, og vet hvordan de skal sparer deg for unødige ulemper og kostnader. 

  Les mer
 • 22/06/2023 - HTV 0 Kommentarer
  Utforsk den skjulte verdenen i rørene dine: En guide til rørinspeksjon

  Som eier eller driftsansvarlig for en eiendom er det avgjørende å opprettholde et velfungerende vann- og avløpssystem. Men hva skjer når ting går galt? Hvordan kan du identifisere problemene og ta nødvendige tiltak? Her kommer rørinspeksjon til unnsetning. I dette innlegget skal vi dykke ned i verdenen av rørinspeksjon, utforske dens fordeler og forklare hvorfor det er en viktig investering for enhver eiendom.

  Les mer
 • Høytrykksvakta htv rørfornying htv entreprenør
  20/02/2023 - HTV 0 Kommentarer
  Våre tjenester

  HTV Gruppen, som består av Høytrykks-vakta AS, HTV Rørfornying AS og HTV Entreprenør AS, tilbyr et bredt spekter av tjenester innen drift, vedlikehold og fornying av vann- og avløpssystemer – I HELE NORGE! Med hovedsete sentralt i Lillestrøm kommune, er det naturlig at vårt primære nedslagsfelt er på det sentrale Østlandet, men vi tar på oss større prosjekter over hele landet!

  -Vi er dine problemløser innen vann og avløp

  Les mer
 • Rørfornying med strømpe
  19/02/2023 - HTV 0 Kommentarer
  Hvorfor gravefri rørfornying?

  Svaret er enkelt! Denne metoden for fornying av rør er både rimeligere, raskere og langt mindre inngripende enn ved konvensjonell graving og rørlegging. Dette gjør også rørfornying til en mer miljøvennlig løsning! Bra for lommeboka og bra for miljøet!

  Les mer
 • Galvanisert vannledning
  14/10/2022 - HTV 0 Kommentarer
  Lekkasjer på private vann- og avløpsrør

  At vann- og avløpsrør fungerer tenker man nok ikke over til daglig, men mange har nok opplevd et tett avløp eller en vannlekkasje en gang i tiden. 

  Les mer

Ofte stilte spørsmål / FAQ

Mange er usikre på hva de skal gjøre når de opplever at det renner sakte ned i sluket eller kommer lukt eller lyder fra avløpet.

Ofte stilte spørsmål / FAq

 • Hvorfor er avløpet mitt tett?

  Årsakene kan være mange, og problemene er ofte sammensatt. Har avløpsrøret ditt vært tett tidligere, så kan du ha en feil på rørsystemet ditt, eller en gjenstand som har hektet seg fast inne i rørene dine. Bevegelser i grunnen, og elde, kan føre til at avløpsrørene har fått forskyvninger eller brudd som igjen fører til at avløpet blir tett. Slam og fettavleiringer kan også ha bygd seg opp på rørveggene over tid, og ført til at røret har tettet seg. Ta kontakt, så veileder vi deg!

 • Trenger jeg hjelp av dere?

  Hvis vannet ikke renner ned i sluket eller vasken når du bruker vann, eller at det kommer opp vann/kloakk fra sluket, selv om du ikke selv bruker vann, så har du et tett avløp og trenger høytrykkspyling for å få åpnet avløpet igjen.

 • Hvordan staker dere opp et tett avløp?

  Vi bruker ikke stakefjær eller andre mer primitive løsninger for å åpne tette avløpsrør. Vi bruker våre topp moderne spylebiler, med 400 bar vanntrykk og 56 liter vann pr. minutt. Spyleslangen er utstyrt med en spesialdyse som gjør at slangen trekker seg effektivt inn i røret og frem til punktet hvor røret har tettet seg. Deretter skjærer vannet seg gjennom fortetningen, og deler opp denne, slik at kloakken kan renne fritt forbi.

 • Trenger jeg en rørinspeksjon?

  Hvis dine rør har tettet seg gjentatte ganger, så er det trolig en svakhet eller feil på ditt røropplegg. Den eneste muligheten for å fastslå hva som er årsaken til at røret er tett, er å utføre en rørinspeksjon med et rørkamera. Ofte kan våre operatører kjenne/høre om det er noe mer feil med røropplegget enn "bare" et tett avløp når han/hun spyler for å åpne avløpet. Vi anbefaler alltid en rørinspeksjon hvis avløpet plutselig blir tett, selv om du vet at det ikke har havnet ei fille, eller andre fremmedlegemer ned i avløpssystemet, siden dette ofte tyder på en kollaps eller brudd på avløpsrøret. Hvis du vet at avløpsrørene i huset ditt er gamle, så er det lurt å utføre en rørinspeksjon for å få oversikt over hvordan tilstand rørene er i. Kanskje er det en god ide å utføre en rørfornying, før rørene får større feil som fører til at det må graves for utbedring.

 • Hvorfor kommer det lukt fra avløpet mitt?

  Det første som må sjekkes er om det er noen sluk hvor vannet i vannlåsen har tørket ut. Hvis du ikke finner noen tørre sluk, så kan vi utføre en rørinspeksjon for å lete etter lekkasjer på avløpsrørene dine.

 • Hvorfor er det kun i kjelleren rørene er tette?

  Du har en tett bunnledning eller utvendig stikkledning for avløp, og trenger bistand av en spylebil. Kloakken kommer opp i rørsystemets laveste punkt. Ofte er dette en innvendig stakeluke eller et sluk. Hvis du bruker vann andre steder i bygget, vil dette kunne renne ut i kjelleren hvor rørsystemet har sitt laveste punkt.

 • Fungerer Plumbo/Mudin/avløpsåpner?

  Ja, ved optimale forhold vil det ha en effekt. Er det en lokal tetting av avløpet, altså er det kun et sluk eller en vask som er tett, så KAN disse produktene fungere. Vær OBS, og følg produsentens anbefalinger. Dette er sterke kjemikalier, som ofte ikke skal blandes, og som kan skape store skader ved kontakt med hud og øyne.

 • Hvordan kan jeg unngå tett avløp?

  Så lenge det ikke er noe galt med avløpssystemet ditt, og de hydrauliske egenskapene til rørene er optimale, slik at det oppstår selvrens i systemet, så kan du i prinisppet unngå å få tette avløpsrør. Det viktigste du må tenke på er hva du kaster i avløpet. Fett, malingsrester, sand, grus og matrester skal ikke ned i avløpet. Dette legger seg i rørene og fører til at det tetter seg.

 • Er dere rørleggere?

  Nei! Våre operatører er ikke rørleggere, men for å sikre god kvalitet på arbeidet som utføres, og for å kunne oppdage potensielle feil og mangler, så har flere av våre fagansvarlige både ADK sertifikat og svennebrev innen rørleggerfaget. Men nei, vi tilbyr ikke rørleggertjenester.

 • Hvorfor kommer det opp kloakk av mine rør, selv om jeg ikke bruker vann?

  Hvis det kommer kloakk opp av rørene dine, selv om du selv ikke bruker vann, så er røret tett på enten felles privat hovedledning, eller på kommunal hovedledning. Ta kontakt med dine nærmeste naboer, og be de om å ikke bruke avløpet før rørene er åpnet vedhjelp av en rørspyling. 

 • Tilbyr dere kun spyling, suging og rørinspeksjon?

  Nei! Høytrykks-Vakta er en totalleverandør av alle tjenester innen drift og vedlikehold av vann- og avløpsrør.