døgnvakt 365 dager i året          63 80 08 77

Tett avløp

Slik åpner vi tette kloakkrør

Har du noen gang opplevd det frustrerende øyeblikket når vannet fra vasken, toalettet eller sluket i dusjen begynner å renne sakte, eller enda verre, når det står stille og ikke går ned i det hele tatt? Tette kloakkrør er en vanlig utfordring som kan forårsake mye ulempe i hjemmet. Operatørene våre på våre spylebiler jobber med dette hver dag, og vet hvordan de skal sparer deg for unødige ulemper og kostnader. 

Hva er en spylebil?

Våre spylebiler er spesialbygde biler som er tilpasset alle arbeider med åpning av tette rør. Bilene har innbyde vanntanker og høytrykkspumper som leverer et vanntrykk på opptil 400 bar, og en vannmengde på inntil 56 liter pr. minutt. Vannet leds via inntil 250 meter lange slanger, inn i røret som er tett, slik at blokkeringen effektivt fjernes, slik at vannet renner unna. Spylebilene våre er også utstyrt med rørinspeksjosnkameraer og søkeutstyr som lar oss undersøke årsaken til blokkeringen av røret, samt påvise hvor blokkeringen eller eventuelle rørskader er. Dette effektiviserer eventuelle videre steg med utbedring av årsaken til blokkeringen. 

 

Hva gjør vi når vi kommer ut på et oppdrag hvor det er tett avløp?

  1. Lokalisering av hvor røret er tett. Er det bare et sluk hvor det ikke renner unna, eller er det deler eller hele bygget som har tette rør.
  2. Finne egnet tilgangspunkt for tilgang til rørsystemet. Er det røret ut fra huset som er tett, så leter vi etter stake og spylekummer, men hvis blokkeringen er inne i huset, så ser vi etter luker og sluk inne, som er nærmest mulig blokkeringen.
  3. Rigging av utstyr. Slanger fra spylebilen trekkes ut, og føres frem til tilgangspunkt for rørsystemet.
  4. Høytrykkspyling med spesialslange påmontert dyser for penetrering av blokkering. Inntil blokkeringen er fjernet, vil alt vannet som spyles ut, slå tilbake i systemets laveste punkt, som gjerne er punktet hvor vi spyler fra.
  5. Slamsuging- ved behov utføres suging av avløpsvann samtidig som spylingen, hvis tilbakeslag av vann fører til problemer og eventuelle skader på eiendommen.
  6. Blokkering fjernet, og rørene fungerer som normalt. Hvis vi ikke klarer å oppnå normal drift på røropplegget, så utfører vi gjerne er rørinspeksjon for å undersøke hva som er årsaken til at vi ikke får åpnet blokkeringen. Vanlig årsaker til dette kan være rørbrudd på kundes røropplegg, store fremmedlegemer som har satt seg fast i røret, eller feil konstruksjon av røropplegget.

 

Hva kan du prøve selv, hvis avløpet er tett?

Hvis avløpet er helt tett, så er det lite eller ingen hjelp i kjemiske avløpsåpnere som kjøpes på butikken eller hos faghandel. Disse kjemikaliene kommer ofte ikke frem til blokkeringen, slik at de får gjort det de skal. Disse kjemikaliene er også svært helseskadelige. OBS! Bruk anbefalt verneutstyr som blant annet hansker og briller hvis du forsøker deg på kjemiske avløpsåpnere som for eksempel Mudin eller Plumbo. Staking med en stakefjær er nok ditt beste valg hvis du skal forsøke å få åpning på det som blokkerer avløpet. Men vær forsiktig, slik at stakefjære ikke skader røret! Stakefjæren kan nemlig gå inn i en rørskjøt, og skade pakninger, og potensielt sette seg helt fast. Vi har også sett tilfeller hvor en stakefjær har skrapet opp plastrøret, og ført til at papir senere setter seg fast og fører til nye blokkeringer.

 

0
Feed

Skriv en kommentar